söndag 7 juni 2009

Pontén kommer ut som pirat

I den här valrörelsen kan allt hända, nu har Johan Pirate Gustav Pontén kommit ut som pirat.Eller nja, Henrik Pontén fick sitt förnamn utbytt genom en falsk anmälan till Skatteverket och fick precis lagom i tiden inför EU-valet massor av uppmärksamhet som användes för att försöka knyta detta till Piratpartiet och hela piratrörelsen. Det är nog en meningsmotståndare som ligger bakom men visst vore det fantastiskt ifall det uppdagades att det var upphovsrättsmaffian själva som låg bakom. De har ju ljugit förr som med informationen om att det fanns terroristmanualer på beslagtagna servrar. Han passar även på att påstå att det bara är ett missförstånd att det finns ett hot mot det fria internet. Tja, det är väl bara att välja vem som är mest trovärdig i det fallet. Upphovsrättsmaffian eller alla de som sagt att det finns ett hot.

Pirate är ju ett ganska tufft förnamn men jag förstår om Henrik inte vill behålla det. Eftersom Pontén dock tycker om att leka polis så skulle man ju istället kunna föreslå att han bytte namn till det Tintin-inspirerade Dupontén eller Dupondtén.

2 kommentarer:

Tor sa...

Oscar Swartz skriver:
"Frendo.se gräver i remmissvar och visar var Antipiratbyrån står i sitt svar på Polismetodutredningen: Förbjud kontantkort och anonym surfning, håll koll på alla individer och vad de gör på nätet, att registrera uppgifter för abonnemang räcker inte. Så, det är dessa värderingar Henrik Pontén står för."

Daniel Scythe sa...

Jo, vad dumt av oss att misstolka det som att de försöker avveckla det fria internet =)