lördag 27 juni 2009

Neurotiska föräldrar i fångarnas dilemma

Det var ett debattinlägg i Aftonbladet idag som uppmanar föräldrar att inte vaccinera sina barn på grund av att det inte är 100% ofarligt. När det gäller smittsamma sjukdomar så ökar ju dock risken för varje ovaccinerat barn ju fler barn som inte vaccinerar sig så det man får på halsen här är en variant av fångarnas dilemma.

I slutändan så borde väl de tankarna leda till att man riskerar att få tillbaka epidemier av farliga sjukdomar.

Naturligtvis bör det ske forskning som väger fördelar mot nackdelar och bedömer risker men jag förstår att man inte dumpar allt det i knät på en neurotisk förälder (vilket säkert är mer eller mindre varenda förälder i olika utsträckning). Det vore en sak om det gällde ett vaccin mot snuva som har 50% risk att orsaka hjärntumörer men det är ju knappast något sådant det handlar om här.

Den som skrev inlägget uppmanar föräldrar att själva söka information på internet. Internet är ett fantastiskt verktyg för att hitta information men tyvärr är de flesta människor väldigt dåliga på att bedöma källor, särskilt i kontroversiella ämnen, så frågan är om det hjälper de flesta i det här fallet. Om man googlar vaccinationsskador så får man upp sidor om allt från skumma alternativmediciner till sidor som hävdar att vaccinationer är en judisk konspiration. De flesta människor är tyvärr allt för otränade för att sålla vettigt i detta.

Observera här att jag inte har forskat något i detta men om jag hade en unge så skulle jag vaccinera den för även om det finns massor som läkare inte vet så vet de normalt sätt mycket mer än jag om sådana här saker.

Vetenskap och Folkbildning: Vaccination - en fråga om solidaritet

5 kommentarer:

Ingvar sa...

Dr. Sherri Tenpenny - "Saying NO to vaccines - a research guide for all ages":

http://www.youtube.com/watch?v=tXVyRr2-O70&feature=PlayList&p=AAD2EE0C6A7278A4&index=0&playnext=1

Ingvar Jönsson sa...

Det gäller att se till vad som är fakta och vad som är propaganda i debatten kring vaccinationer, dvs vem som står bakom informationen och i vems intresse.

Jag har under senaste 2 åren samlat på mig ett helt bibliotek av böcker om vaccinationers skadeverkningar (skriva av läkare) och jag har också sett mängder av dokumentärer och föredrag av och med läkare som avslöjar detta. Jag har många bekanta vars barn har drabbats av vaccinationsskador.

Jag kommer alltmer fram till att vaccinationer är ett av de största bedrägerierna i vår nutidshistoria. De är INTE säkra och de förhindrar INTE sjukdomar. De ORSAKAR istället en mängd problem, sjukdomar, allvarliga (sido)effekter, och förhindrar kroppens naturliga immunförsvar att utvecklas. De innehåller sådana ingredienser såsom kvicksilver, aluminium, formaldehyd, celler från aborterade människofoster, apor och grisar. Denna smörja attackerar hela vår kropp och förhindrar vår fulla mentala, fysiska och psykiska utveckling. Tusentals rapporter (som det nästan aldrig skrivs om i massmedia) kopplar ihop vaccinationsprogram med beteendestörningar, autism, diabetes, cancer, allergier, astma, olika former av hjärnskador och dödsfall. Hela vaccinationsindustrin är uppbyggd på lögner och myter, inte vetenskap. Hela historieskrivningen om vaccinationer och dess effekter har vänts upp och ner och det medicinska etablissemanget och utbildningssystemet har olyckligtvis manipulerats till att tro på dessa lögner.

Daniel Scythe sa...

Problemet med det där att du har många bekanta vars barn drabbats av vaccinationsskador är ju att det antingen är så att du har lärt känna massor av människor genom ditt intresse vilket inte behöver säga så mycket, det finns folk som tror på vad som helst. Det andra alternativet är ju att det är folk du kände sen tidigare vilket är lite skumt eftersom det om det i sådana fall är många så skulle det antingen innebära att var och varannan unge har vaccinationsskador eller att dina vänner kanske lyssnar för mycket på dig. Det finns ju inget sätt för dig att bevisa att sjukdomar som ungarna får är vaccinationsskador.

Vaccinationer är inte 100% ofarliga men det där med att de inte skulle förhindra sjukdomar är ju rent nonsens. De farsoter som tidigare dödade massor av barn har nästan försvunnit på alldeles egen hand eller?

Naturligtvis innehåller vaccin, som den mesta annan medicin, kontroversiella ämnen och man ska naturligtvis inte låta företagen själva stå för all forskning utan de måste vara övervakade av starka fristående institutioner. Man måste dock tänka på att samma ämnen som i en dosering är dödligt farliga räddar liv i andra fall.

Det vore en sak ifall du kunde visa på problem med ett vaccin och att det ledde till vissa typer av åkommor men att hävda att alla vaccin bygger på en gigantisk allomfattande ovetenskaplig konspiration tyder ju bara på att du tillhör the lunatic fringe.

Jag har sett att du på ett annat ställe har hänvisat till David Icke, ifall personen som hävdar att hela världen styrs av V-ödlor säger att vaccin är en konspiration så måste det ju vara så eller? http://sv.wikipedia.org/wiki/David_Icke

Läkarvetenskapen går ständigt framåt, jag säger inte att det inte kommer vara så att man kommer kunna utveckla bättre vaccin än vad vi har nu men de vi har nu är trots allt bra mycket mindre farliga än alternativet, en värld med mycket högre dödlighet bland barn och vuxna.

Ingvar Jönsson sa...

Canadian Doctor: H1N1 Vaccination a Eugenics Weapon for Mass Extermination

'Canadian doctor Ghislaine Lanctot, author of the Medical Mafia, has underscored the lawsuit recently filed by Austrian journalist Jane Burgermeister against the WHO, the UN, and several high ranking government and corporate officials. Bürgermeister has documented how an international corporate criminal syndicate plans to unleash a deadly flu virus and institute a forced vaccination program.

“I am emerging from a long silence on the subject of vaccination, because I feel that, this time, the stakes involved are huge. The consequences may spread much further than anticipated,” writes Lanctôt, who believes the A(H1N1) virus will be used in a pandemic concocted and orchestrated by the WHO, an international organization that serves military, political and industrial interests.'

http://www.prisonplanet.com/canadian-doctor-h1n1-vaccination-a-eugenics-weapon-for-mass-extermination.html

###

Tips från djupet av mitt hjärta: undvik vaccinationer.

Länk till boken "Medical Mafia":

http://www.davidickebooks.co.uk/index.php?act=viewProd&productId=22

Daniel Scythe sa...

Bara för att göra det klart, jag tror att du är ärligt och uppriktigt bekymrad över det här. Jag tror också att du har väldigt fel.

Ett problem är dock att du inte tycks vara speciellt källkritisk. David Icke som du återigen hänvisar till är fortfarande personen som tror att världen styrs av V-ödlor och Prisonplanet-artikeln handlar inte om dålig research kring vaccin, den handlar om planerat massmord.

Det här är problemet med konspirationsteorier. Det kan nog i många fall vara så att det inte finns någon rök utan eld men när den som är anhängare av en teori sen är så svältfödd på stöd för sin teori så hakar denne på alla teorier som ens liknar den som den själv har, oavsett hur motstridiga teorierna är i övrigt. Sen blir slutresultatet att Olof Palme mördades av en klon av Elvis Presley för att han hotade att avslöja sanningen om vaccinernas utomjordiska härkomst.