fredag 19 juni 2009

Pengarna eller livet!

En ensamstående amerikansk fyrabarnsmor blev nu dömd att betala 15 miljoner i skadestånd för fildelning mot sitt nekande. Hon lyckades inte bevisa att det inte var hon själv som suttit vid datorn när några låtar var utdelade från hennes internetuppkoppling.

Vissa av de artisterna som var nedladdade bryr sig dessutom inte om piratkopiering men skivbolagen gör ju det.

Upphovsrättsmaffian skickar ut mängder av varningsbrev där folk åläggs att betala höga summor för musik. I princip går de alltså ut på att folk antingen betalar vare sig de är skyldiga eller inte eller så förstör upphovsrättsmaffian personens liv. Om man som Jammie Thomas-Rasset känner att man inte vill betala för att man är oskyldig så går det så här och nu kommer väl ingen i USA att våga sätta emot. De har ju dessutom redan gjort misstag genom att skicka ut skadeståndskrav till avlidna personer.

Det här är samma skivbolag som i Sverige vill att vi ska ha sympati för dem. Det är inte så att de här skivbolagen är onda i USA och goda här. De gör sånt här i varje land där man låter dem komma undan med det. De sätter det pris på produkterna som de kommer undan med och det pris på skadeståndet som de kommer undan med. Det enda vi kan göra är att försöka skapa en lagstiftning som gör att de inte kan och får göra det. En lagstiftning som dessutom gör att de inte kan få uppgifter om vem som har en viss IP-adress för kan vi verkligen lita på att vi annars inte kan råka illa ut när vi åker utomlands ifall vi, eller någon annan genom våra uppkopplingar, spridit något som något företag eller någon regim tycker illa om.

Stoppa upphovsrättsmaffians terrorvälde nu!

DN SvD Expressen Aftonbladet


Själva videon till den här är egentligen fantastisk men de har sett till att den inte är tillgänglig i Sverige om man inte lyckas ladda ner den olagligt förstås.

2 kommentarer:

TTime sa...

Nu har jag hittat din blogg Daniel!

Har man inte sett den officiella videon till "Don't download this song", så kan man kolla in den på googlevideo. Taskig bildkvalitet men ändå...
Don't download this song - Weird Al/"Den skäggige snubben med det korta namnet från PP-grillningen"

Daniel Scythe sa...

Välkommen till bloggen!

Ahh... tack! Jag visste att jag hade sett den någonstans även efter att de tog bort den från Youtube.