torsdag 11 juni 2009

Förbjud allt som kan användas fel

Det finns problem med överviktiga barn i Sverige. Detta problem kommer snart vara löst bara vi lyssnar på de senaste i raden av förbudsivrare. De har nämligen kommit på att om man förbjuder alla från att köpa lösgodis och 1,5-litersflaskor med läsk så kommer det här problemet att försvinna och vi kommer alla leva lyckliga i resten av våra dagar. Det är tydligen också ett ofantligt problem att saftflaskor rymmer för mycket. Vänta förresten, var inte lösningen det omvända när det gällde förbudet mot att sälja små cigarettpaket?

Det här är ungefär som att försöka lösa problemet med utsläpp från trafiken genom att göra bilarnas bränsletankar mindre.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir så trött på dessa människor som ser förbud av saker som lösning på problem... vad blir NÄSTA förbud, om nu ett "stora förpackningar"-förbud skulle gå igenom? Förbud mot att köpa mer än en flaska? En storebror som övervakar och säger "nej, du har köpt en halv liter cola den här månaden, du får vänta till nästa om du vill ha mer". Suck... blir så trött.. kan vi inte bara förbjuda idioter istället?

Daniel Scythe sa...

Jo, folk ser ett problem, försöker komma på en snabb lösning, den ena lösningen är komplicerad, tidskrävande och kostar pengar, den andra är snabb och enkel vilket känns bra även om den är meningslös och trubbig, till slut fastnar de så ofta då för förbud och censur-lösningen.
De feta barnens föräldrar kommer att låta dem dricka 3 halvlitersförpackningar istället och alla andra får lida.

Anonym sa...

I England brukade jag köpa 300 grams chokladkakor. Jag brukade också köpa 3 liters flaskor med Cider. Likaså köpte jag också hela "tubs" med tiramisu.

Det var mitt val, och gnällde inte när jag la på mig vid det laget. Det var mitt val helt enkelt.

Folk måste ta ansvar för sina handlingar. Själv tror jag nog skolbespisningen står för de värsta fallen, då de tydligen bara serverar pizza hamburgare och pommes nu för tiden. Chicken nuggets? Ugh... nej, lär ungarna att äta balanserat, och inte följa den idiotiska kostcirkeln man själv fick, där man trodde att man skulle gå ner i vikt om man åt bröd och potatis och skippade allt kött...

Daniel Scythe sa...

Jag blev på tok för hungrig när du nämnde både choklad, pizza och pommes för att svara något vettigt =)