fredag 26 juni 2009

Irak någonsin riktigt fritt?

När merparten av de amerikanska soldaterna lämnar Irak 2011 så ska tydligen USA lämna kvar ett obestämt antal soldater på obestämd framtid. Det pratas om upp till 50000 soldater. De ska tydligen vara kvar för att utbilda Iraks armé, vara tekniskt och logistiskt stöd samt för att jaga al-Qaida.

Det är säkert sant men är det det enda de ska göra? Jag kan inte låta bli att tänka att det måste vara ganska smidigt för USA att ha kvar ett stort antal soldater där ifall Irak efter en tid börjar fundera över de förmånliga avtal som USA (i form av företag) skrev med USA (i form av ockupationsmakt) gällande till exempel Iraks oljetillgångar.

1 kommentar:

Anonym sa...

SLUTA DÖDANDET I IRAK USA !!!
Signera petitionen ang verkligheten om kriget/ dödandet här:

http://salsa.democracyinaction.org/o/1439/petition.jsp?petition_KEY=668

TILL MINNE


Det är nu lite mer än ett år sedan Jubas rop på hjälp ljöd i etern- bloggens värld.

Ett Mail från krigets Irak jag har kopierat det rätt av ,en verklighet utan vinkling, utan mellanhänder och egna eller någon annans tillägg, enbart googles översättare:citat:
"Tack för ledning av tänkande och kunskap om sanningen i Irak mot amerikanska högerextrimism och sionism. Jag vill säga vad som händer i Irak, däribland inte bitter nyheter om katastrofen i Bagdad och massmorden i staden Mosul. . . Resning som den amerikanska ockupationen flygplan bombade sjukhuset skäl finns motstånd födseln??? Läs vad har hänt? Vi har bränt ca 36 färre barn föds till mödrar timmar innan ... Är Radio TV kanaler??? Har inte så finns det inte ... Ingen vill höra rop av barn brändes och Irak ... Den amerikanska sade att det som hände på sjukhuset är att hjälpa till att sprida demokrati i Irak och världen. ??? Du vet hur amerikanska barn dödade i denna kamp? 9 miljoner barn ... Namnet på demokrati och att skapa fred ... Hur länge kommer världen tyst framför America ....... Vi vill inte vika vinna eller dö ...... De förhoppningar om Gud"

Då: http://www.expressen.se/nyheter/1.981853/bushs-krigsnota-550-miljarder-dollar#comments


Ett Krig för att uppnå fred? Eller etnisk rensning?Eller av misstag-som någon massmedia gick ut med?...där civila oskyldiga barn och kvinnor dödas/dödats ..soldater i Amerika begår självmord- har de sett att de lurats..?Allt medan propaganda fortfarande sprids och har länge spridits i Sverige och
Europa..har inte läst nåt i massmedia om hur soldaterna som var med i kriget från Storbrittannien har det- har du?


Då var Jubas blogg full av foton han själv tagit. Foton från dödandet av barn och andra civila i Irak. Jag kommer för att bära med mig dessa bilder i mitt hjärta- för de har etsat sig fast för alltid.Det var sena nätter då- och mycket tårar. Tårar av maktlöshet och sorg över att få insikt i hur ond en människa kan vara. Oxå den som enbart håller med utan att finna fakta.Sorg över den ondska som de som alltid varit förskonade från krig var kapabla att visa öppet.

I dag finns inget av de foton kvar på Jubas blogg- inte heller hans dagbok...Allt stängdes av microsoft. Gästboken finns en del kvar i. Inte allt.Inte uppmaningen att bojkotta Johnson & Johnson heller.Det enda som återstår är detta:

http://jubabaghdad.spaces.live.com/default.aspx?mkt=sv-SE&partner=Live.Spaces