lördag 28 november 2009

Svenskt Näringsliv gynnar företagare, inte företagen

Svenskt Näringsliv har nu kommit ut med en rapport som varnar för effekterna av en rödgrön valseger.

Man får naturligtvis ta allting från Svenskt Näringsliv med en rejäl nypa salt. En sak man har lärt sig av alla finanskriser och bonusskandaler är att ledningarna för de stora företagen egentligen inte verkar bry sig så mycket om hur det går för företagen. Även när företagen går dåligt eller riskerar att få dålig publicitet av det så pumpar ledningarna för företagen ut så mycket pengar som det bara är möjligt ur sina företag.

Med andra ord. Även om de rödgröna skulle vara de vars politik egentligen gynnade företagsklimatet bäst så kommer företagsledningarna fortfarande propagera för de partier som låter dem fortsätta suga ut så mycket pengar de bara kan ur sina företag.

Det som är bra för företagarna är inte nödvändigtvis det som är bra för dig!


Dessutom så belyser detta en intressant fråga. Vad är det som utgör ett företag egentligen? Är det främst ledningen eller är det de anställda? Vi har blivit upplärda att tänka att det är ledningen men egentligen, för alla andra än för ledningen själv så är det viktigare hur det går för de anställda, att de är så många som möjligt och har en lön de klarar sig på. Landet består trots allt mer av vanliga anställda än vad det består av företagsledningar.

Här hittade jag en fantastisk sågning av Svenskt Näringsliv och deras politiska agenda: Jöran Fagerlund


Peter Andersson: Svenskt näringsliv har alltid jobbar för borgerliga valsegrar
In Your Face: Skillnaden mellan näringslivet och SN

1 kommentar:

Daniel Scythe sa...

Kraxpelax:

Jag raderar ditt inlägg. Inte för att det i vanlig ordning saknade någon som helst form av ens inre logik och finess utan för att du, även det i vanlig ordning, skrivit din kommentar till ett annat inlägg i någon annan blogg och sen postar samma kommentar i alla bloggar du stöter på oavsett huruvida det har något med ämnet att göra eller ej. Ditt modus operandi är lika uppenbart som irriterande.
I det här fallet så tangerade ditt stream of consciousness-svammel inte ens ämnet och därför refuserar jag denna gång din kommentar.