torsdag 28 maj 2009

Vilda associationskedjor

Here we go again!

Ni minns bråket för några dagar sedan där en folkpartistisk valarbetare blev misshandlad i samband med ett möte anordnat av Nätverket Mot Rasism. Jag diskuterade händelsen och hur den utnyttjas i inlägget Den heterogena vänstern versus den heterogena högern.

Nu är det dags för Folkpartiet att mjölka den här händelsen ännu mer.

Måltavlan för det inlägget är inte enbart Nätverket Mot Rasism. De utgår från Nätverket Mot Rasism, noterar att AFA ingår, noterar sedan att Vänsterns Studieförbund ingår i NMR, använder sig sedan av VSF för att ge sig på Vänsterpartiet och noterar sedan att de har hyrt lokal av ABF (sossarna).

Ali Esbati skriver en kort kommentar om den kedjan här: Folkpartiet: Ingen människa är legal

Vad är det vi faktiskt vet om det som hände.


Folkpartiet var där för att informera om sina ståndpunkter.

Nätverket Mot Rasism hade utlyst att de skulle ha ett möte på platsen en stund senare.

Nätverket Mot Rasism är en löst nätverk som i sin tu består av många olika organisationer och nätverk. Det var inget slutet möte utan de försökte samla så många som möjligt som är emot extremhögern och högerpolitik.

Folkpartiet för högerpolitik.

Några som antagligen var där för att det skulle ske ett möte mot högerpolitik saboterade valaffischer, en fysisk konfrontation uppstod och misshandeln skedde.

Nu vill jag höra alla som är emot våldet i samband med fotbollsmatcher ta avstånd från fotboll tack!


Det finns dessutom som vanligt väldigt många logiska kullerbyttor i "artikeln".

Först försöker Edholm beskylla NMR för att inte vara antirasister därför att flera av Folkpartiets valarbetare på på plats har invandrarbakgrund. Det riktigt korkade i det fallet är att det snarare hade varit rasism ifall de hade tagit hänsyn till det. De enda som ständigt verkar vilja kategorisera dessa valarbetare efter etnisk härkomst är Folkpartiet.

Hon säger att det här med att vilja företräda arbetarklassen är floskler. Bara för att det är bluff och båg när Moderaterna säger att de är det nya arbetarpartiet behöver det ju inte betyda att det aldrig är ord som betyder något.

Att NMR inte tar på sig misshandeln ser hon som ett erkännande. Att de inte hänger ut sina medlemmar med bild (vilket säkert skulle ha varit uppskattat av nazisterna, vi pratar här grupper som har utfört flera mord och mordförsök i Sverige) ser hon också som ett erkännande.

Hon fortsätter sen med att i ett stycke beskriva att hon tycker att vänsterautonoma beter sig som ideologiska fascister och när hon väl etablerat den tanken så går hon sen vidare i nästa stycke och hävdar att de är fascister.

Sen ska man ha i åtanke att även om det på intet sätt kan försvara den här misshandeln så har Folkpartiet en historia av att försvara politiskt våld mot oskyldiga så länge som denna utförs av stater som de hejar på.


Jag ska utveckla idéer kring autonom vänster kontra massmedia vid ett senare tillfälle men jag vill inte trassla till det här inlägget för mycket.


Notera, jag har tidigare tagit avstånd från misshandeln, se tidigare inlägget som jag länkat till ovan, men det är väl lika bra att påminna folk om det.

Här är NMRs egen rapport från själva mötet. På deras sida kan man även läsa om hur organisationen är uppbyggd och vilka organisationer och nätverk som ingår.

Ett annat intressant inlägg om Folkpartiets dubbelmoral i sådana här frågor.

Här fokuserar återigen Lotta Edholm på att offret för misshandeln är invandrare.

Här vill en liberal bloggare mer eller mindre straffa Palestina för det som hände. Visst, jag hårddrar det en smula men ni ser guilty by association-kedjan ännu tydligare. Notera även bilden efter texten. Om ni hittar dit via den här länken så tänk på hur ni bär er åt om ni kommenterar dumheterna för jag vill inte vara medskyldig om ni bär er illa åt.

Inga kommentarer: