söndag 31 maj 2009

Hopp för framtiden?

Svenska Dagbladet skriver att de unga vänder borgarna ryggen.

Vänsterblocket är bland unga väljare dubbelt så stora som alliansen och Piratpartiet är större eller straxt mindre än Moderaterna.

SvD vill naturligtvis inte tro att det handlar om politiken. Allt är imageproblem.

Jag vill naturligtvis tro motsatsen. Nu skrev de inget om hur stor del av den rödgröna sidan som V fick men där tror jag knappast det funkar att försöka dra upp Stalin längre för jag tror unga människor i större utsträckning faktiskt kollar på den politik partierna vill föra idag där V profilerar sig som ett parti som står för frihet och rättvisa. Jag tror också att det här är ett tecken på att S bör sluta försöka leka borgare för det är uppenbarligen inte vad ungdomar vill ha och jag tror att Mp inte borde vara så snabba att ge upp visionerna om saker som 6 timmars arbetsdag. Piratpartiet, tja, så länge så behöver de nog bara göra precis det de gör idag. Det är svårt att sia vilka frågor inom deras område som kommer vara aktuella i en framtid. Deras politik går ju egentligen bara ut på att ta tag i frågor som de flesta andra partierna inte behärskar idag så deras framtid beror ganska mycket på ifall de etablerade partierna fortsätter att göra bort sig.

När borgarna talar om frihet att välja så spelar det inte så stor roll för de flesta människor efter som det ändå inte erbjuds reella valmöjligheter. Det är ungefär som att en person får välja mellan att ta buss eller taxi när personen bara har pengar till buss om ens det (och nej, det här exemplet tar ingen hänsyn till miljöaspekter).

Jag tror och hoppas att om internet får vara fritt så kommer allt eftersom avstånden mellan folk att minska. En ensamstående mor i Mexiko och för den skull en arbetslös 20-åring som inte tillhör din bekantskapskrets blir inte bara statistik när du precis har läst deras bloggar.

3 kommentarer:

Dennis Nilsson sa...

Kul det du skriver om Internet, världen krymper.

Ett lyssnartips för alla som vill lära sig mer om världen och politik o annat är att lyssna på gräsrotsradio och Jeff Farias show på URL: http://thejeffariasshow.com.

Direktsänt på webben tis-lör 00-03 svensk tid, och FM-radio 91.1 MHz i Stockholmsområdet.

Dennis Nilsson sa...

Länken till Jeff Farias show skall givetvis vara:
www.thejefffariasshow.com/

Daniel Scythe sa...

Jobbiga tider för mig men tack! =)