fredag 29 maj 2009

Jepp, det är en fälla

Nu gör Politikerbloggen och Liberati ännu fler utspel i den här pseudodebatten kring det som jag har kommenterat här, här och här.

De vill alltså att Vänsterpartiet ska gå ut och ta avstånd från våldet i valkampanjen.
Nu har ju vänstern kategoriskt tagit avstånd från sådant här tidigare.

Målet kan tyckas vara att få stopp på våldet i valkampanjen men det är naturligtvis inte alls vad det handlar om. Genom väldigt lösa indicier och vilda associationsbanor så försöker de koppla det här till Vänsterpartiet och vad de nu sträva efter är att cementera den här bilden genom att få V att uttala sig om den.

Dock så är det här en debatt som vad jag vet mest förekommer på nätet. Den förekommer på bloggar så som den totalt oseriösa högerskvallerbloggen Politikerbloggen.

Nu försöker de rigga en fälla. Ifall Ohly går ut och tar avstånd från en händelse som inte har något att göra med Vänsterpartiet så kommer de att använda sig av det för att försöka koppla V ännu hårdare till händelsen. Om de inte går ut och tar avstånd från händelsen så kommer de att påstå att V stödjer våldet.

Pinsamt

3 kommentarer:

Alex sa...

Det är en del av de politiskt korrektas strategi. Vänstern skall alltid ha all press på sig, alltid vara på defensiven.

Googlar man på "vänstern måste ta avstånd" så får man över 5,000 träffar. Googlar man på "högern måste ta avstånd" så får man inga träffar alls. Vi förvänta hela tiden ta avstånd från massa jävla saker från Stalin till AFA till islamister, nazister och fan och hans moster.

Det är hög tid att sluta spela med i det spelet! Man skulle kunna gå på motoffensiv, liberalerna har fler lik i garderoben än ens nazisterna. De är vidriga, hycklande och självgoda apologeter för det mest brutala samhällssystem som någonsin existerat.

Men att använda lika unkna metoder som de själva vore att ytterligare underminera det intellektuella samtalet till förmån för hets och demagogi. Snarare måste vi tålmodigt och intellektuellt plocka dem sönder och samman bit för bit, trots motvind. För i slutändan så vinner vi, människor kommer att genomskåda deras fula tricks.

Anonym sa...

Varför ser alla i vänstern ut som mentalpatienter?

Daniel Scythe sa...

Alex
Jepp, högern har länge kontrollerat samtalet. Vänstern har gjort misstag, den var alldeles för undfallande mot totalitära regimer ett tag och med all rätta lastades den för det. Den demokratiska vänstern har dock gjort upp med detta samtidigt som högern inte har gjort upp med sina misstag och det är därför som den gör om dem gång på gång.

Anonym
Haha, om vi gör det så måste det bero på att mentalpatienter uppenbarligen har förstått det här med stil.
Nä, allvarligt talat, jag har varit på besök på en psykavdelning en gång, den enda där som "såg vänster ut" där var personen jag hälsade på. Däremot kan man ju tänkas sig att folk som är vänster blir mer vansinniga i det system som vi har idag.