torsdag 2 oktober 2008

Våra pengar ska ni inte ha, knasbollar!

Uppdrag granskning har avslöjat att svenska kommuner har pumpat in miljoner i scientologin genom deras olika fronter.
Det här är rätt allvarligt då det gäller en global destruktiv sekt, destruktiv inte bara för dess egna medlemmar utan också för deras kritiker och för demokratin.

Två av deras frontorganisationer i Sverige sysslar med bekämpning av droger, detta uppfyller flera syften. De framstår i samhällets ögon som att de gör något bra vilket leder till mer inflytande och acceptans, de kan genom dessa fronter pumpa in mer pengar i scientologin, de kan värva medlemmar bland de som de är satta att bota och dessutom är scientologin emot droger, inte bara illegala droger utan även inom medicinen.

Riksorganisationen för ett drogfritt Sverige, de verkar legitima och fina med 90 000-konto och allt och sådana är det ju hårda regler kring, de får inte ha ett vinstintresse bla. Det är dock här som de blir riktigt luriga. Pengar från Riksorganisationen för ett drogfritt Sverige går till att stödja Narconon som har behandlingshem i Sverige och de i sin tu skickar pengar till ABLE vilket är en av de centrala organsiationerna i sekten.
Narcom bedriver en missbrukarvård som bedöms som farlig av Socialstyrelsen. De har ingen undervisning eller utbildning i beroendelära, riskfaktorer för återfall, droglära, hälsokonsekvenser av missbruk, etcetera och dessutom har ju hela sekten utsett psykologin som sin största fiende.

Jag läste bloggare som ansåg att om bara rörelsen lyckades hjälpa en enda missbrukare att bli fri från sitt missbruka så var skattepengarna väl använda. Det är så korkat! Inte bara hade pengarna kunnat användas bättre om de lagts på riktigt vård, dessutom kan ju inte drogfriheten vara ett självändamål. Målet måste ju vara att hjälpa missbrukaren till ett bra liv och att bli inlurad i scientologisekten kan ju knappast anses vara ett steg i den riktningen.

Så, de obligatoriska länkarna:
Wikipedia på engelska och svenska
Uppdrag granskning
En sida om några av deras fronter som jag sprang på
Operation Clambake som avslöjar sckten med glimten i ögat
AB och SvD, ge mig era läsare! :D

Inga kommentarer: