torsdag 2 oktober 2008

Media är talibaner

Lulu Carter, någon slags medverkande i något slags kändisar åker skridskor-program skadade ett revben och tvingades ligga två timmar i ett badkar. Hon postade ett foto av detta på sin blogg och naturligtvis så reagerade den delen av den manliga befolkningen som aldrig blir äldre än 14 år genom att skriva korkade kommentarer på hennes blogg och på andra ställen, förmodligtvis det närmaste de kommer att ha sex. Om ni någon gång har besökt något av Flashbacks forum så fattar ni vilken sorts kommentarer det handlar om.

Aftonbladet uppmärksammar det här men i deras sätt att uttrycka sig så finns det en antydan om att det är hennes fel att folk är idioter. Naturligtvis måste de dessutom själva publicera bilden för att illustrera artikeln fast i deras fall är det naturligtvis ur ett informationssyfte. TV 4 verkar dock ta det lugnt den här gången, de verkar ha blivit lugnare sen de gjorde bort sig vid Tone Bekkestad-incidenten.

Det känns lite som samma medeltida idé som handlar om att kvinnorna måste skyla sig för att män är män, ni vet den där som folk tycker om att peka på förekomsten av i muslimska länder utan att se kopplingen mellan detta och diskussionen kring klädsel vid svenska våldtäktsrättegångar.

AB: TV 4-stjärnan naken på nätet

Inga kommentarer: