onsdag 8 oktober 2008

Det börjar bli jävligt trångt i mitten

Nu ska ledningen för "Socialdemokraterna", som kanske borde ha hittat på ett nytt namn på sig själva sen lång tid tillbaka med tanke på åt vilket håll de låter sin ledning styra partiet, samarbeta med Mp utan att ha med Vänsterpartiet. Både Mp och S har under ganska lång tid kämpat för att bli allt mer slätstrukna och "trovärdigar regeringsalternativ". Alternativ till vad? Är det något som har blivit tydligt är att det inte finns mycket till alternativ längre.

Kan det vara så att de inte längre vill ha med Vänsterpartiet att göra då de ger dem dåligt samvete. De ser i Vänsterpartiet vad Socialdemokraterna borde ha vara, ett parti som för en socialdemokratisk politik istället för att bara föra en makten till varje pris-politik.

Allvarligt talat så borde de, istället för att de bara ängsligt kollar vad mittenväljaren tycker, föra en politik som är ett tydligt alternativ och sen försöka övertyga folket om att rösta på den politiken.

Det ska bli spännande att se vad vänstersossarna gör nu, stannar de kvar i partiet av gammal vana eller stannar de kvar i sin politiska övertygelse?

Två bloggare som skrivit bra om det här Approximation och Social Democracy / Socialdemokrati

DN: S och mp siktar på att regera ihop
DN: Det är ett stort steg
DN: Ohly: Vi är ingen dörrmatta
SvD: De gröna är uppgörelsens vinnare
DN: Om politiskt inflytande kräver att vänsterpartister blir socialdemokrater, varför ska då vänsterpartiet över huvud taget existera?

Inga kommentarer: