torsdag 2 oktober 2008

Fuck Alma Media!

Det är ganska skrämmande att sådana här saker sker så öppet på ett så stort företag i ett land som står oss så nära. Jag vet inte riktigt hur utvecklat Finland är när det gället HBTQ-frågor men jag hoppas det företaget får så mycket stryk för det här.

Johanna Korhonen fick alltså jobbet som chefredaktör på den finska tidningen Lapin Kansa men han aldrig börja då det uppdagades att hon begått det stora brottet mot mänskligheten att leva ihop med en annan kvinna. Hon blev då uppkallad till Alma Medias huvudkontor där hon blev utskälld av deras VD. Alma Media skyller på att det inte alls är för att hon är homosexuell utan för att hon inte var ärlig.
"Korhonen medgav på onsdagen att hon i anställningsskedet blev tillfrågad "om maken kan tänka sig att flytta till Rovaniemi" (utgivningsorten) och att hon inte då
korrigerade vd:s uppfattning om partnerns kön."

När jag kollade upp Alma Media på Wikipedia så upptäckte jag att den största ägaren är svenska Bonnier, jag antar att det fortfarande är en aktuell uppgift.

Alma Medias mailadress verkar vara almamedia@almamedia.fi och jag skulle gissa att deras VDs mailadress är kai.telanne@almamedia.fi

DN: Homosexuell chefredaktör sparkades

2 kommentarer:

Eve sa...

Tack för det du har skrivit! Vi är alla chockade...
Eve, journalist, Helsingfors (hetero :))

Daniel Scythe sa...

Jepp, det måste vara helt sjukt. Jag är bara förvånad att all svensk media inte slog på stora trumman kring det här. Det var en notis i DN-kultur, och lite artiklar i andra tidningar, det borde ha varit en stor nyhet.
Jag tror dock inte att Bonniers ägande spelar in där då de brukar kunna ha integritet nog att ibland bita den hand som föder dem.