måndag 15 september 2008

Polis fick böta?!

OK, den här är ett par veckor gammal men jag hade ju ingen blogg då men tog upp saken i min Bilddagbok.

En polis fick böta för att han kallat en bilist som kört mot rött ljus för "jävla idiot". Tydligen så funkade inte trafikljuset. Vad jag funderar på är hur i helvete någon lyckades få rätt mot polisen i en sån här sak med tanke på vad de brukar kunna komma undan med. Jag är nyfiken på om bilisten var någon slags höjdare av något slag.
Framförallt vänsterdemonstranter och andra som sticker ut brukar kunna få höra könsord, sexism och spekulationer om sexuell läggning och dessutom så finns det ju flera fall där folk har blivit misshandlade av poliser framför journalister och kameror utan att poliserna har åkt dit för det och detta bara för att de råkat befinna sig på fel plats vid fel tillfälle. Jag har träffat bra och trevliga poliser men tyvärr är det deras fascistkollegor som man lättare kommer ihåg. Bra poliser behövs men så länge som de inte gör allt för att få stopp på grispolisernas härjningar så får de skylla sig själva att man ser med skepsis på hela poliskåren.

"I sin tjänsteutövning skall en polisman uppträda på ett sätt som inger förtroende och aktning. Han skall uppträda hövligt, hänsynsfullt och med fasthet samt iaktta självbehärskning och undvika vad som kan uppfattas som utslag av ovänlighet eller småaktighet."

ur polisförordningen (1984:739) 5 kap 1 §

Yeah, right!

"Jag har sett så många fördomsfulla och onödigt brutala kolleger kränka, sparka och slå försvarslösa medborgare att jag mår illa."
Claes-Göran Hellsten, polisinpektör, som jobbat inom polisen i 30 år

"Nästan alla dessa poliser är män. De piskar upp en rå stämning på arbetsplatsen, använder systematiskt onödigt mycket våld och behandlar särskilt missbrukare och utslagna sämre än andra. De flesta föraktar också homosexuella, och jag är övertygad om att det är dessa kolleger som gör sig skyldiga till de allra flesta fall av sexuella trakasserier mot kvinnliga arbetskamrater."
Claes-Göran Hellsten, polisinpektör, som jobbat inom polisen i 30 år

"Jag vet inte hur många gånger jag har hört kolleger skrika: 'Vad fan har du här att göra, din jävla blatte?' eller 'Åk hem till bushen istället för att snylta oss svenskar!'."
Claes-Göran Hellsten, polisinpektör, som jobbat inom polisen i 30 år

"Förvånande många poliser har en reaktionär, antidemokratisk hållning. Dessa mörkermän förfasar sig över 'samhällets förfall' och föraktar beslutande politiker därför att de är 'svaga' och 'viljelösa'. Och i grupp förstärker de varandras mörka sidor."
Claes-Göran Hellsten, polisinpektör, som jobbat inom polisen i 30 år

"Många bra poliser som skulle vilja säga ifrån tiger. De ser ju hur illa det går för kamrater som protesterar."
Claes-Göran Hellsten, polisinpektör, som jobbat inom polisen i 30 år

Jag har snott citaten från http://www.socialist.nu/ där det finns många roliga citat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du låter som en gnällig och missförstådd AFA'ist som fått rätmätig smisk av polisen.

Daniel Scythe sa...

Haha, nope, jag är inte med i AFA och jag har aldrig fått stryk av polisen men uppenbarligen bevisar du ju att jag ibland blir missförstådd =)
Jag har blivit onödigt dåligt behandlad av poliser vid fredliga demonstrationer och de har uppträtt rätt illa vid andra tillfällen då jag har stött på dem också, inga brott begångna vid de tillfällena och inget aggressivt beteende från mitt håll. Jag känner dock folk som det har gått bra mycket sämre för.
Problemet är att polisen har till uppgift att upprätthålla ordningen, skydda allmänheten och utreda brott, det är inte deras uppgift att utmäta straff mot begångna eller inbillade brott eller att ha en egen agenda i form av att trakassera personer som de inte gillar på grund av exempelvis åsikter eller utseende.