torsdag 18 september 2008

Antimigrationsverket och bloggaren

Antimigrationsverket ska nu utvisa Rana Karimzadeh och hennes barn till Iran. Det verkar ju jävligt briljant gjort då hon är en uttalad regimkritiker som publicerar kontroversiella åsikter om Islam på Internet och är aktivt engagerad i ett parti som enbart medlemskap i leder till fängelsestraff i Iran. De tänker splittra hennes familj då hennes man har fått uppehållstillstånd i Sverige.

"Dessutom anser domstolen att Rana Karimzadehs trovärdighet sjunkit på grund av att hon inte från början berättat om att hon sökt uppehållstillstånd i Holland och fått avslag. Något hon inte gjort av rädsla för att detta faktum skulle försämra hennes chanser att få stanna i Sverige, säger hon."
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=829206

Som om inte varje person i den domstolen skulle ljuga sig blåa för att rädda livet på sig själva.

"Mullorna i Iran skulle bara kunna googla Rana Karimzadehs namn och få upp det här materialet. Vad spelar spridningen då för roll?

- Skulle mullorna sitta och googla folks namn så skulle de nog inte hinna med mycket annat. Det här är väldigt svårt och vi simmar i viss okunskap här. Därför har vi satt beviskraven lågt- man behöver bara göra det sannolikt att förföljelse kommer ske.

- Men just bloggar är särskilt svåra att bedöma. "
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=829322

Jag vet inte riktigt hur de har tänkt här. Menar de att tanken är att de ska utvisa så många regimkritiker att de iranska skriftlärda inte ska kunna hålla räkningen och att de dessutom måste göra allt jobb själva, det är inte som att det finns andra myndighetspersoner där som kan utföra uppgiften.

Det sjuka är att de säkert kommer att utvisa henne, det kommer att gå fullständigt åt helvete, sen kommer ett gäng politiker som inte gjort ett smack nu att kritisera hela grejen efteråt och sen kan allt börja om från början igen som så många gånger förr utan att någon har lärt sig något.

Från Migrationsverkets egna sida:
"Vem är flykting?

Sverige har skrivit på FN:s flyktingkonvention. Det betyder bland annat att Sverige måste ge de personer asyl som är flyktingar enligt konventionen.

Konventionsflykting är den som har skäl att vara rädd för förföljelse i sitt hemland på grund av:

* sin ras
* sin nationalitet
* sin religiösa eller politiska uppfattning
* sitt kön eller sin sexuella läggning
* att han eller hon tillhör en viss samhällsgrupp"
http://www.migrationsverket.se/index.jsp?swedish/asyl/vemfar.html

2 kommentarer:

mowa sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
mowa sa...

Tack för ett fint inlägg! Ja, vad säger man?
Och detta är "bara" de lagar som förbises i detta ärende. Dessutom har Ranas barn skapat sig fantastiska liv här med många - många kompisar. De här människorna är en tillgång till Sverige.
Lika rädd som jag är för Rana, Tanias och Kimias liv, är jag för hur Tanias kompisar kommer att reagera.

Stöd gärna familjen på facebook om du inte redan gör det. Vem vet, det kan göra skillnad.

http://www.new.facebook.com/group.php?gid=25163184276