torsdag 16 juli 2009

Men hur var han klädd då?

Aftonbladet skriver om att ett tjejgäng slet ner en 50-årig man från hans cykel, slet av honom hans kläder och ofredade honom sexuellt.

Jag diskuterade det här med en jobbarkompis och vi kom fram till att vi inte hade tillräckligt med fakta för att bedöma situationen. Vi vet till exempel inte hur mannen var klädd. Var han porrigt klädd och på det viset skickade inbjudande signaler? Hade han druckit alkohol? Hur ser hans sexualliv ut i övrigt, har han haft många tillfälliga sexpartners?

Det känns som om man måste få svar på dessa frågor för att riktigt kunna bedöma hur mycket det kan ha varit åtminstone delvis hans eget fel.

7 kommentarer:

Nelly sa...

haha

Bra sagt! ;)

/Nelly

Daniel Scythe sa...

Tack! =)

Kashaya sa...

Hehe så sant så sant. ;-)

Jonert sa...

Kan bara säga tack! Undrar om polisen kommer se detta våldtäktsoffret som dom ser och behandlar dom kvinnliga offren, som att han bad om det och får skylla sig själv..? Eller är det annorlunda för att det är en man? Tack för en bra blogg!

Daniel Scythe sa...

Tack! =)

Han kommer att bli annorlunda behandlad på gott och ont och det har ju redan börjat i kommentarer och bloggar.

När det gäller en kvinna så blir ju för visso själva situationen tagen på allvar men man letar ju samtidigt efter tecken på att hon gått utanför den roll man tycker är lämplig för kvinnor. Kvinnan är inte riktigt vuxen och hon ska uppfostras.

När det gäller en man i den här situationen så kommer man säkert inte att ställa de frågorna som jag har ställt i min blogg men samtidigt så blir situationen från början inte tagen på allvar eftersom han i och med situationen i sig avvek från sin mansroll. Eftersom mannen ska vara den aktiva drivande parten så gör man sig lustig över det som hände och många bloggar och kommentarer utmålar det som att det här i själva verket skulle ha varit hans önskedröm.

Könsrollerna är ju något som håller båda könen som fångar i sina respektive roller. Män som grupp är överställda kvinnor som grupp men samtidigt, även en gyllene bur är en bur.

Inka sa...

så b ar skrivet. skönt att höra en kille som kan ha såna åsikter.

Daniel Scythe sa...

Tack! =)
Jag hoppas att det är vanligare än du tror att killar har den här typen av åsikter. Det är nog mer eller mindre legio i min kompiskrets men det är klart att man kan bli lite misantropisk av de attityder och åsikter som man stöter på bland folk i allmänhet.