måndag 13 april 2009

Sluta schabbla nu för fan

Medierna har rapporterat hur Socialdemokraterna får mycket sämre press än vad borgarna får och att detta främst beror på att de helt enkelt gjort bort sig extremt under väldigt lång tid.

Till skillnad från borgarmedia som anser att en av lösningarna för sossarna är att gå höger ut så anser jag (naturligtvis) att problemet istället i mångt och mycket beror på att de gick åt höger från början. De förvandlades till något slags light-Kina där de försökte kombinera ekonomiska högeridéer med att samtidigt försöka detaljstyra folks liv. Plötsligt så saknade folk politiska alternativ när det kom till de ekonomiska frågorna.

De har på ena sidan sossarna som står ekonomiskt straxt höger om mitten (enligt mina subjektiva åsikter naturligtvis) med ett par radikalare samarbetspartners som de har en historia av att köra över och på andra sidan ett gäng partier som åtminstone utger sig för att ekonomiskt befinna sig straxt höger om mitten men som samtidigt inte har samma historia av att öppet lägga sig i folks liv i samma utsträckning.
Det här gick väl ganska bra så länge som Moderaterna hade en skatte-autist som Bo Lundgren som partiledare men den nuvarande ledningen är extremt mycket skickligare och halare och så länge inte folk genomskådar alliansen så framstår de som mycket fräschare.

Egentligen har sossarna ett ganska bra läge just nu om de bara var beredda att ta det. Folk mår just nu dåligt av alliansens politik och de mår dessutom dåligt av effekterna av krisen som följt av den globala kapitalismens härjningar.

Gå ekonomiskt åt vänster samtidigt som ni tillåter folk större frihet. Bli ödmjuka, erkänn att ni hade fel när ni försökte bli borgare och sluta med alla maktspel. Visa varför ni är ett bättre alternativ än alliansen och sätt åt dem i alla frågor där det faktiskt är tydligt att folk inte får det bättre under dem.
Om folk bara har att välja på två borgliga alternativ som båda pumpar ut budskapet att det behövs högerpolitik så kommer folk att välja de som framstår som de duktigaste borgarna, det är om folk får välja mellan höger eller vänster som det faktiskt blir intressant.

DN: Våra nya herrar
AB: Spara är att slösa på människor
AB: Sanningen om löneklyftorna
AB: Vi blir sjuka av inkomstklyftor


SvD SR DN AB

Inga kommentarer: