torsdag 20 augusti 2009

Organsoppan och alla dessa idiotiska kockar

Först skrevs det en artikel i Aftonbladet om att palestinier misstänkte att den israeliska armén plundrade lik på organ och att armén förnekade detta.

Det är en otäck historia, min tanke när jag läste den är att jag naturligtvis inte har en aning om huruvida det ligger något i anklagelserna eller inte men det finns trots allt korruption inom väldigt många organisationer och det här skulle knappast vara första gången som något lands myndigheter har misstänkts för något liknande.

Det är här Israels regering skulle gått ut och sagt något i stil med att "Vi ser mycket allvarligt på de anklagelser som framförts. Vi har inte sett något som tyder på att något dylikt ska ha förekommit men vi ska naturligtvis utreda saken."

Tyvärr så var inte det vad som skedde utan istället gick de till frontalangrepp, dels mot Aftonbladet men även mot Sveriges regering som "tillåtit" Aftonbladet att trycka artikeln och ja, naturligtvis körde de antisemit-grejen igen. Aftonbladet tyckte naturligtvis att de borde ha diskuterat sakfrågorna istället.

Som om inte röran var fullständig så blandade sig Sveriges ambassadör i Israel i det hela och hävdade att Sveriges befolkning tar avstånd från artikeln vilket naturligtvis inte gör det lätt för regeringen.

Israels regering anser att Aftonbladet uppmanar till hatbrott mot judar men samtidigt så har journalisten Donald Boström som skrev artikeln blivit mordhotad vilket naturligtvis kan ha att göra med att han blivit anklagad för antisemitism.

Det är ingen av dem som vet om det som står i artikeln är sant eller inte men ändå har de fanatiska försvararna av Israel inte vilat på hanen. De anklagar allt och alla för antisemitism som vanligt samtidigt som de riktiga antisemiterna (för det finns faktiskt riktiga vidriga antisemiter kvar även om man lätt missar dem bland alla påhittade antisemiter) kan operera i fullständig medieskugga. Det är på grund av dem som vi fortfarande behöver ett laddat antisemit-begrepp men tyvärr håller den israeliska staten i samklang med sin hejarklack på att avdramatisera ordet med sin Peter och vargen-taktik.

Om jag ledde Israel så skulle jag vara frestad att hävda att jorden är platt bara för att se hur många idioter som skulle vara beredda att försvara det påståendet med näbbar och klor.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen nyhet att israeler stjäl organ:

Israel dödar Palestinska pojkar och stjäl deras organ för transplantationer!
Källa :
1- Ockuperade Jerusalem: 9 Januari, 2002 (IAP News http://www.iap.org/)
2- Resumen News Service http://www.nodo50.org/resumen
3- UNITY NEWS
Israel erkände av taktiska skäl på Torsdagen att doktorer vid Israels rättsmedicinska institut (Abu Kabir) hade avlägsnat de vitala organen ur tre palestinska barn i tonåren vilka dödats av den Israeliska armen, för tio dagar sedan.
Den Israeliska hälsoministern Nessim Dahhan gav som svar på en fråga ställd av Ahmed Teibi medlem i det Arabiska Knesset, att han inte kunde förneka att organen av dessa palestinska ungdomar, vilka dödats av den Israeliska armen, hade avlägsnats och använts för transplantationer eller för vetenskaplig forskning.
"Jag kan inte säga med säkerhet att någonting sådant (att man avlägsnade organen) inte hände."
Teibi sa att han hade fått trovärdiga bevis som bevisade att Israeliska doktorer vid rättsmedicinska institutet avlägsnar vitala organ som hjärta, njurar och lever ur palestinska ungdomars och barns kroppar vilka dödats av den Israeliska armen i Gaza på Västbanken.
Israeliska myndigheter håller normalt kvar de döda palestiniernas kroppar i ett par dagar utan att ge någon förklaring.
Den 30 December dödade den Israeliska armen tre palestinska pojkar i 14-15 års åldern nära Khan Younis under oklara omständigheter.
Armen sände ut motsägelsefulla rapporter angående dödandet, medan palestinska källor anklagade israeliska trupper för att de kallblodigt mördat dessa tre obeväpnade pojkar.
De tre kropparna lämnades över till palestinierna för att begravas den 6 januari.
Fast, kort före begravningen undersökte palestiniernas medicinska myndigheter kropparna och fann att huvuddelen av de vitala organen saknades ur deras kroppar.
Israelisk media har så gott som ignorerat hela händelsen.

Daniel Scythe sa...

Jo, jag har läst det där på andra ställen som du har postat det på och jag skulle väl nöja mig med att säga att anklagelsen inte är ny och att man verkligen borde undersöka saken. Vi vet ju fortfarande inte om det är sant och om det är sant, huruvida det i så fall är enstaka militärer som har ägnat sig åt det där.

Jenny sa...

Well put!

Det känns helt obegripligt att de flyttar fokus till ngt, i sammanhanget, så ovidkommande som antisemitism.

Det och inget annat höjer misstanken om att det kan ligga ngt bakom anklagelserna. Med det inte sagt att Israel som stat har begått dessa hemska brott, men kanske att personer i Israels militär har utnyttjat sin ställning till att tjäna pengar på organhandel. Säger inte att det behöver vara så, jag har ingen aning. Men jag lutar mer mot att tro att det KAN vara så pga den fullkomligt vanvettiga attacken mot Sverige och vår pressfrihet.

Daniel Scythe sa...

Jenny:
De brukar reagera ungefär så här. Jag tror inte man kan sluta sig till att de skulle vara skyldiga till anklagelserna på grund av det.