fredag 14 augusti 2009

Gråtande män då?

Aftonbladet presenterar en undersökning om hur stor del av sina liv som kvinnor gråter.
Antingen är undersökningen helt meningslös eller så har Aftonbladet som vanligt förkortat ner resultatet till helt meningslöst.

Jag tänker gissa att män som grupp gråter mindre än kvinnor som grupp men varför ytterligare cementera den skillnaden genom att helt inrikta undersökningen på kvinnor? Jag hoppas dock att män gråter mer än vad de normalt erkänner.
I så fall är frågan varför män lär sig att de ska bli arga men inte gråta och varför kvinnor lär sig att de ska gråta när de blir arga vilket tyvärr leder till att de i ett samhälle med mannen som norm blir mindre tagna på allvar.

Folk som inte vågar visa känslor vet inte vad de går miste om. Det finns en hel dimension i filmer och böcker som de helt måste missa.


Det här var inte versionen jag ville ha men inbäddning var borttaget på begäran på originalversionen. Åtminstone bättre det än en annan video jag också ville lägga in här men de verkar inte vilja ha någon gratisreklam alls för Nick Cave - Weeping Song så de slipper väl då.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nej det är inte fel att gråta men man bör ha som målsättning att inte ta till lipen och speciellt inte tillsammans med andra.
Varför? Jo därför att det är ett oerhört dåligt och omoget sätt att argumentera, men dock effektivt om man bara vill vinna i exempelvis ett bråk utan att lösa de bakomliggande problemen. Jag har haft ett antal tjejer i mitt liv och inte ovanligt är att när man bråkar börjar de gråta. Säg den hjärtlösa som inte ligger sig platt och säger "förlåt älskling jag hade fel" när tårarna kommer? jag klarar inte av det i varje fall.
När jag får en dotter kommer jag definitivt att jobba hårt för att hon likväl som en eventuell son skall lära sig att inte gråta i tid och otid. Sen så gråter ju alla ibland ändå men det finns en poäng i att det sitter långt inne och är inte skadligt för psyket vilket vissa vill tro.

Vänligen/Nils