fredag 21 augusti 2009

Kvinnliga pissoarer och hemlösa

Angående kissbråket i Örebro gällande att män kan kissa gratis men att kvinnor måste betala så håller jag med om att det är diskriminering. Det ska väl inte vara så svårt att bygga en motsvarande pissoar för kvinnor. Jag tror att tankefelet är att de förutsätter att alla kvinnor är för fina i kanten för att kunna använda en sådan men nöden har ju som bekant ingen lag.

Att de inte har gratis toaletter skyller de dock på att hemlösa kommer att flytta in i dem. För det första, om ni har det problemet, gör för fan något åt att ni har hemlösa först och främst! För det andra är det lätt att ordna, många självrengörande toaletter öppnar automatiskt dörren efter ett tag.

En annan skillnad som man sett ibland på krogar. Tjejtoan har speglar inne på toaletten även när den bara är ett rum som man låser vilket gör att deras kö blir värre och killtoan har inga speglar alls vilket gör att jag inte kan fixa till mitt smink. Det borde ju vara något som man lätt fixar genom att ha ett speciellt rum som bara har en lång spegel och gärna handfat.

Vidare tycker jag att där det inte finns tydligt skyltade offentliga toaletter i närheten så ska ingen som försöker kissa någotsånär hänsynsfullt ska kunna bötfällas för det. Vill ni inte att folk ska kissa ute, fine! Upp med skyltarna om var det finns toaletter då!

5 kommentarer:

Kraxpelax sa...

http://newsmill.se/artikel/2009/08/20/samtycke-vid-samlag-ar-det-vettigt#comment-75629
.
Miljöpartiet slår ju alla fnoskrekord numer. Det finns ju inte en vettig man som röstar på dem.

Sanjassi sa...

Ännu lättare blir det om tjejen tar med sig ett litet plaströr som hon sätter runt urinrörets mynning. Sedan är det fritt fram att ställa sig bredvid grabbarna och pissa.

Daniel Scythe sa...

Krax:
Du lyckas som vanligt undgå att diskutera ämnet för det inlägg som du kommenterar men visst, jag kan svara på det där.

Först läste jag bara själva debattinlägget. Visst tycker man att folk borde klara av att ha sex på ett ansvarsfullt sätt utan att "skriva kontrakt" och i de allra flesta fall så klarar också folk att göra det. Kontrakt känns ju mer som en lösning för de paranoida män som tror att kvinnor bara släpar hem folk för att anklaga dem för våldtäkt. Det kan ju på ett sätt vara bra ifall dessa män sliter fram ett kontrakt för jag kan tänka mig att det sätt som de kommer att presentera anledningen till kontraktet på direkt kommer att avslöja vilken kvinnosyn de har.

Dock så är det intressant att tänka att varje samlag bör innefatta någon form av överenskommelse vilket kan liknas vid de överenskommelser som sker när folk har bondage- och/eller S/M-sex, där man har ett absolut ansvar att vara uppmärksam på hur den mest utsatta personen upplever situationen. Allt handlar ju inte om att kunna bevisa det ena eller andra, när man kommer till läget att något måste kunna bevisas så är ju katastrofen redan ett faktum.

Mer intressant är det dock att läsa Miljöpartiets motion kring det hela http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&typ=mot&rm=2008/09&bet=Ju426 En läsning av denna får en nästan att fundera ifall personen som skrivit det debattinlägg som du länkade till verkligen har läst igenom motionen.

Jag har mina synpunkter på de delar som handlar om prostitution, jag tycker att man skulle kunna ersätta de delarna med frivillighet också vilket skulle kunna göra att det blir intressant att ifrågasätta ifall den person som köpt sex har sett några som helst varningstecken på att den prostituerade inte befinner sig i den situation som den önskar befinna sig i hellre än att förbjuda själva transaktionen i sig. Jag har dock inte funderat över den biten utan det var bara en tanke som slog mig när jag läste motionen.

Jag tycker dock att motionen i stort känns sund.

Daniel Scythe sa...

Sanjassi:

Sådana rör kanske är smidiga, jag har aldrig läst någon recension av dem.

Jag har dock vissa invändningar.

Det förutsätter att kvinnorna alltid har ett rör med sig vilket på sätt och vis gör att man hamnar åter i ruta ett då det bara ersätter kravet på att kvinnor alltid måste ha mynt med sig.

Man har ju återigen mannen som norm. Man gör enbart pissoarer anpassade för män och om kvinnor ska kunna använda dem så måste de göra sig mer till män.

Man måste nog vara rätt tuff som kvinna om man ska gå in på en pissoar så som det är nu (det vill säga en manlig domän) och helt ignorera de signaler man lär få från vissa män, i bästa fall bara fientliga blickar, i värsta fall rena handgripligheter.

Anonym sa...

jag har inte varit på han toaletter så mycket men jag tycker att det e lite knppt att det inte finns speglar hon toaletterna är ju värre än en provhytt så därför kissar inte jag =) kram och natti