fredag 25 september 2009

Antiröknings-talibaner borde skaffa sig ett eget liv

Alltså, hur tänker folk när de vill förbjuda mig att röka i min lägenhet?

OK, om vi ska ha omröstning om ifall jag ska få röka hemma hos mig så tycker jag att jag ska få vara med och rösta om saker i de människornas liv. De ska inte få ha för färgglada väggar i sovrummet då det kan göra det svårare att somna, jag tänker lägga mig i hur ofta de städar, vad de äter och vad de de läser för böcker och tidningar. "Den där boken är så korkad så den får du inte läsa inomhus."

Missförstå mig inte, rökning är egentligen skit och jag hoppas att jag kommer att lyckas sluta men då ska jag lyckas för att jag vill det, inte för att klåfingriga personer vill lägga sig sådant som de inte har med att göra.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du, tänk om nån en vacker dag kommer på att vi inte får dricka alkohol hemma heller?

Huvaligen, vart är samhället på väg...

ik the spik sa...

fantastisk kommentar till artikeln där någon berättar om ett besök hos en kompis där det röktes på balkongen i lägenheten under, o de stängde fönstren o skruvade igen ventilerna, o ändå kände röklukt i sina kläder efter kvällen....
dofthallucinationer, någon?

Nicklas Eriksson sa...

"Alltså, hur tänker folk när de vill förbjuda mig att röka i min lägenhet? "

Jag vill det, och jag tänker såhär:

1) Det skadar inte bara dig, det stinker i hela huset, och ämnena i tobaksrök blir inte mindre skadliga för att röken går över till andra lägenheter via frånluften.

2) Det luktar skunk i hela trapphuset där det bor en rökare.

3) Jag är fastighetsarbetare, och det finns bara en sak som är äckligare än att renovera en lägenhet där en rökare har bott, och det är där det har legat ett lik i flera månader.

Har du en aning om vad en sanering kostar i skattepengar?

Daniel Scythe sa...

Anonym:
Där tror jag faktiskt aldrig att vi kommer att hamna, åtminstone inte under en nära framtid. Samhället har redan provat den paniken mer eller mindre.

ik the spik:
Jo, helt klart. Det tycks ju vara minst sagt en masshysteri det här.

Nicklas:
1. Jag har aldrig läst någon forskningsrapport om skadligheten vid en så låg koncentration av de ämnena som bör uppstå efter att de färdats runt i ett ventilationssystem. Har du?
Jag försökte ta en snabbtitt på reglerna för hur man hanterar frånluft men det var inte riktigt värt ansträngningen, det känns spontant som ett undermåligt system ifall det här verkligen ska vara ett problem.

2. Jag märkte aldrig någonsin några sådana problem innan jag började röka med undantag för när folk var så dumma i huvudet att de faktiskt rökte cigarr i trapphuset eller med öppen dörr. Så länge inte trapphus stinker urin och spyor så är de faktiskt inte så hemska och de är ju ställen man passerar ganska snabbt.

3. Tja, fast det är ditt jobb. De flesta av oss har jobb som har en hel del nackdelar. Vissa renoverar fastigheter, det är äckligt ibland, det finns folk som sysslar med saker som är äckligt jämt.

Nej, jag vet inte vad en sanering kostar i skattepengar men även om rökning är en av de anledningar som kan kräva att en lägenhet saneras så är det inte den enda anledningen och det kan nog vara ganska trevligt att göra ordentligt rent med vissa mellanrum mellan hyresgäster. Dessutom är det här med skattekostnader en ganska trasslig fråga, för det första bygger samhället på att det pumpas runt pengar och för det andra så betalar rökare stora mängder skatt.

inanna sa...

Hej. Tänkte bara säga att jag gillade dina åsikter och hur du formulerade dem hos http://minsalbei.blogspot.com/ så jag tänkte lägga in din blogg på bevakning med förhoppning att det inte var en lyckträff utan att du är vettig i andra sammanhang också.

Daniel Scythe sa...

Tack och detsamma! =)
Mina formuleringar där är rätt typiska för hur jag formulerar mig i frihetsfrågor, jag har ingen koll på hur du ser på ekonomiska frågor men du kommer väl märka ifall du vill läsa dem eller hoppa över dem =)

Jag är inte så aktiv på bloggen just nu på grund av tidsbrist då jag ska flytta om ett tag och har en del att ta tag i vad gäller det och kanske även på grund av att jag är en periodare när det kommer till mina internetvanor men jag skriver då och då och kommer nog snart loss och blir mer aktiv igen.

Jag tänkte först leta rätt på alla de inlägg jag har skrivit om sexuell frihet för att göra det enkelt för dig då jag ser att det är ett ämne som du ofta berör men jag insåg att det inte riktigt lät sig göras på ett bra sätt då det är ett ämne som ofta tangeras i mina inlägg =)