måndag 3 november 2008

Skojare och stollar i barnporrfrågan

Tydligen så ska bankerna försöka frysa pengarna för företag som handlar med barnporr.

Varför kan jag inte bara hurra över det här initiativet? Varför måste jag alltid vara så skeptisk och misstänksam av mig?
OK då, för att då vore jag inte jag.

Intentionerna är säkert goda samtidigt som de säkert tänker på PR. Frågan är dock vad det kommer att leda till. Vissa saker i debattartikeln är ganska olycksbådande.

De använder sig av förra EU-kommissionären Franco Frattini som källa till uppgiften att barnpornografin på Internet ökade med 1500% mellan åren 97 och 07. För det första så notera att källa till detta inte är någon erkänd forskare utan en politiker, att det dessutom är just Frattini gör inte saken bättre, han har försökt censurera Internet genom att propagera för att man ska avlyssna all information och hindra folk från att ta del av information som innehåller ord som bomb, döda och terrorism.
Om man dessutom funderar på var Internet befann sig 97 så är det inte så konstigt ifall barnporrnografin ökar, om det sen är 1500% eller inte vill jag nog ha någon annan källa till än en stolle.

De tar dessutom upp att det varje dygn stoppas ca 50000 försök av folk att nå barnporrnografiska sidor. Observera att det inte är samma sak som att det görs 50000 försök att nå barnporr, bara 50000 försök att nå sidor som av någon anledning hamnat i filtret. I vissa fall beror säkert detta på att det funnits barnporr någonstans på sidorna men listan över sidor har läckt trots att den ska vara hemlig och den innehåller allt möjligt som inte är barnporr, en del av det är till och med sidor som inte har några kopplingar till varken porr eller barn. Det gjordes ju försök att få in The Pirate Bay på den listan trots att ingen har kunnat visa att det skulle finnas någon barnporr där. Oscar Swartz har skrivit om det vansinniga filtret här.

Slutligen, ECPAT är inblandade. ECPAT är en stollig organisation som i sina försök att stoppa sexuellt utnyttjande av barn spårar ur fullständigt. De förvanskar siffror (som när de kom med sin rapport om svensk barnprostitution), ljuger rakt ut (som i frågan om sexuellt utnyttjande av barn i Thailand) och anser att om en 18-åring tittar på nakenbilder av sin 17-åriga flickvän/pojkvän så bör denna låsas in som andra pedofiler. De har tyvärr en hel del makt, Bodström är ordförande i den svenska delen av denna kristna extremistorganisation.

Alltså, jag önskar att man kunde lösa problemet med sexuellt utnyttjande av barn på ett enkelt sätt men det här är ett gäng skojare och stollar som skapar mer problem än de löser och om man tar de här frågorna på minsta allvar så bör man inte låta de här personerna sätta agendan annars så befinner vi oss snart i en situation där någon använder det här för att låsa Islands tillgångar precis som Gordon Brown gjorde med terroristlagstiftningen. Om folk har svårt att komma ifrån en terrorlista, hur svårt kommer de inte ha att komma bort från en barnporrlista.

Inga kommentarer: